Poszukiwacze smaków

ms

|

Zielonogórsko-Gorzowski 35/2015

publikacja 27.08.2015 00:00

Turysta dociekliwy przygotowuje się rzetelnie do swoich podróży, lubi odkrywać nowe szlaki, wytyczać własne. To koneser delektujący się urokiem tego, co widzi i doświadcza, oraz gotowy poświęcić czas na intrygujące odkrycia.

 Skansen Pszczelarski w Pszczewie Skansen Pszczelarski w Pszczewie

Jeśli mamy te cechy albo zdecydowaną ich większość, to bez najmniejszych wątpliwości jesteśmy gotowi do kolejnej wyprawy – Lubuskim Szlakiem Miodu i Wina. Podróże kształcą, dlatego niezbędnym warunkiem wyruszenia na szlak jest chęć zdobycia wiedzy dotyczącej tradycji pszczelarskiej, produkcji miodu, wartości leczniczych produktów pszczelarskich. To samo dotyczy uprawy winorośli, sztuki dobierania gatunków, pielęgnacji winnic, produkcji wina.

Dostępna jest część treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.