Smak godności

ks. Marcin Siewruk

|

Zielonogórsko-Gorzowski 46/2015

publikacja 12.11.2015 00:00

Stołówka Caritas. – Zimą mamy gwarancję, że możemy tutaj zjeść zupę, czasami poprosić o dokładkę i spokojnie posiedzieć przez dwie godziny. To bardzo ważne, że podczas srogich mrozów jesteśmy podczas obiadu nietykalni – mówił Robert Bogaczyk „Krokodyl”.

Halina Zielińska (z prawej) i Elżbieta Królak każdego dnia przygotowują 300-litrowy  kocioł zupy Halina Zielińska (z prawej) i Elżbieta Królak każdego dnia przygotowują 300-litrowy kocioł zupy
ks. Marcin Siewruk /Foto Gość

Wielokrotnie słyszałem, że bezdomność może przytrafić się każdemu i za każdym razem z poważną i pełną zrozumienia miną przytakiwałem, chociaż tak naprawdę nie miałem zielonego pojęcia, o czym mówię. W podobnej sytuacji była Halina Zielińska, która 13 lat temu rozpoczęła pracę w kuchni prowadzonej przez Caritas Diecezji Zielonogórsko-Gorzowskiej w Zielonej Górze.

Dostępna jest część treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.