Dzięki za każdy bochen

Katarzyna Buganik

|

Gość Zielonogórsko-Gorzowski 36/2016

publikacja 01.09.2016 00:00

Praca jest trudna, ale przepis łatwy: wystarczą kruszyna mąki, kropla wody, drobina soli i serce piekarza oraz dobroć Boga...

Po Eucharystii w barwnym korowodzie z dumą niesiono pieczywo do Zagrody Młyńskiej, gdzie odbyły się oficjalne uroczystości. Po Eucharystii w barwnym korowodzie z dumą niesiono pieczywo do Zagrody Młyńskiej, gdzie odbyły się oficjalne uroczystości.
Katarzyna Buganik /Foto Gość

Za tegoroczne plony i codzienny chleb podziękowali Lubuszanie 28 sierpnia podczas Mszy św. w kościele pw. św. Jana Chrzciciela w Bogdańcu. Oprócz modlitwy za rolników, młynarzy i piekarzy było też poświęcenie chleba i ziarna na zasiew.

Dostępne jest 15% treści. Chcesz więcej? Zaloguj się i rozpocznij subskrypcję.
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.