Wigilijne smaki

Wileńskie śliżyki, poleski kwasok i bukowińska pszeniczka – tych i wielu innych potraw można było spróbować podczas dorocznej Wigilii Kultur i Narodów w Gorzowie Wlkp.

jk

|

Gość Zielonogórsko-Gorzowski 51/2018

dodane 20.12.2018 00:00
0

Do wspólnego stołu w Miejskim Centrum Kultury zasiedli przedstawiciele różnych kultur z naszego regionu. Była okazja do wspólnej modlitwy, połamania się opłatkiem, zaśpiewania kolęd i prezentacji smakowitych potraw. A wszystko to już 12. raz z inicjatywy Stowarzyszenia Twórców i Miłośników Kultury Cygańskiej im. Bronisławy Wajs – Papuszy.

Dziękujemy, że z nami jesteś

To dla nas sygnał, że cenisz rzetelne dziennikarstwo jakościowe. Czytaj, oglądaj i słuchaj nas bez ograniczeń.

Czytasz fragment artykułu

Subskrybuj i czytaj całość

już od 14,90

Poznaj pełną ofertę SUBSKRYPCJI

Masz subskrypcję?
Kup wydanie papierowe lub najnowsze e-wydanie.
1 / 1
oceń artykuł Pobieranie..